Jste zde

22.4.2016

Senioři pojedou do zámků Častolovice a Doudleby

Vzhledem k tomu, že zájezd do Kutné Hory a na zámek Kačina pro kunratické seniory byl rozebrán během dvou dnů, objednali jsme na červen zájezd další. Tentokrát jsme u cestovní kanceláře vybrali zámky Častolovice a Doudleby v termínu 14.6.2016. Odjezd je v 8,00 hod z parkoviště u pošty (zezadu Kunratické radnice).

Oba zámky byly po r. 1989 vydány v restitucích původním majitelům. O renesanční zámek Častolovice pečuje Diana Phipps Sternberg známá z knihy „Cesta“, kterou v exilu napsala její matka hraběnka Cecilie. Vedle zámku se rozprostírá udržovaný park o rozloze více než 40 ha s velkým stádem bílých daňků a debovských jelenů.

O 6 km dále vzdálený barokně-renesanční zámek Doudleby se stará hraběnka Eleonora Dujková, rozená hraběnka Bubna-Litic s rodinou. Zámek je charakteristický jedinečnou sgrafitovou výzdobou.

Účastníci zájezdu hradí spoluúčast 100 korun. V ceně zájezdu je zahrnuta doprava, vstupné do zámků, odborný výklad delegáta a cestovní pojištění. Zájemci se mohou osobně hlásit s platným občanským průkazem na radnici u sekretářky paní Radany Kubátové od 9,00 hod dne 16. května 2016. Pravidla zájezdu jsou uveřejněna na úředních deskách ÚMČ.

Senioři pojedou do zámků Častolovice a Doudleby
Vyskočit nahoru