Jste zde

23/04
2015

Stop kriminalitě páchané na seniorech a ZTP

Přednáška Městské Policie na téma: Stop kriminalitě páchané na seniorech a ZTP proběhne 23.4. od 15 v Areálu Zátiší na adresa Urešova 1757, Praha 4 - Kunratice

Informace o přednášce převzaté od MP: Cílem programu je předat vhodnou a srozumitelnou formou občanům, seniorům a ZTP informace zaměřené na ochranu života, zdraví a majetku. Tento projekt je realizován průběžně během celého roku, nemá žádné časové omezení. Součástí projektu je i oslovování občanů na ulici a na akcích s celoměstskou působností s využitím preventivního mobilního centra.

Besedy jsou zaměřeny na preventivní chování doma, na ulici, v dopravním prostředku a na bezpečný pohyb v provozu na pozemních komunikacích, dále informace k zabezpečení domu, bytu a auta. Snažíme se seniory upozornit na nebezpečné situace, do kterých se mohou dostat, zejména jaké triky využívají podvodníci a jakým způsobem si získávají jejich přízeň. Kromě rad a informací senioři obdrží preventivní materiál, který je motivuje k dodržování osobního bezpečí (např.: bezpečnostní řetízek, panoramatické kukátko a osobní alarm). Beseda je doplněna krátkým (cca 12 min. na DVD) instruktážním filmem, kde je názorně ukázána práce podvodníků a jejich postup při zneužití důvěry seniorů.

Vyskočit nahoru