Jste zde

18.8.2015

Vážení spoluobčané,

    období letních prázdnin se obvykle říká okurková sezona. Ale na radnici to bývá pravý opak. V tomto čase dovolených lze očekávat řešení zásadních rozhodnutí. Nejinak je tomu i v letošním roce. 10. červenec si stanovil pražský Magistrát jako konečný termín k vyjádření ke kontroverzním novým Pražským stavebním předpisům, které zcela zásadně ovlivní to, jak se bude moci stavět v hl.m. Praze. Na dobu prázdnin si také Magistrát vyžádal naše stanovisko k významné změně platného Územního plánu (ÚPn), tj. změně výkladu využití funkcí jednotlivých území, což bude také mít velký vliv na to, co se kde smí a nesmí stavět.

A zrovna v tomto čase vydal stavební úřad pro Prahu 4 územní rozhodnutí na stavbu 22 bytových jednotek a zdravotního střediska v místě bývalé prodejny potravin Atalanta. S touto výstavbou zcela zásadně nesouhlasí majitelé okolních rodinných domů, ani Zastupitelstvo MČ Praha-Kunratice. Čas na odvolání? 23. červenec. Odjet na dovolenou? Vánoce a letní prázdniny jsou nejvíce citlivým obdobím na hlídání horkých projektů.

Na závěr jednu pozitivní zprávu. Nejen občané Kunratic si určitě všimli nebývalého stavebního ruchu na okružní křižovatce u Třech svatých. Společnost Scionius a.s.  po šesti letech získala platné stavební povolení na malé nákupní centrum a s plným nasazením se pustila do realizace svého záměru.

Hezký zbytek léta

Ing.Lenka Alinčová

Vyskočit nahoru